Vad kostar en iPad?

En iPad är inte bara en symbol för modern teknik och användarvänlighet; den är även en mångsidig enhet som lyckats hitta en plats i såväl hemmet som i utbildningssektorn och arbetsmarknaden. Men innan man beslutar sig för att investera i denna populära tablett från Apple kan frågan ”vad kostar en ipad” dyka upp i mångas huvuden. Det är en berättigad fråga, för priset på en iPad kan variera betydligt beroende på modell, lagringsutrymme och eventuella extrafunktioner. Denna artikel ger dig en detaljerad översikt av kostnaden för olika iPad-modeller och tips på vad du bör tänka på när du ska köpa en iPad.

Är du på jakt efter en ny iPad och undrar över kostnaderna? När man väljer en iPad finns det en variation av modeller och priser att ta hänsyn till. Här dyker vi ner i nuläget av iPad-priserna för att hjälpa dig att ta reda på vilken modell som passar dina behov och din budget.

Olika iPad-modeller

  • iPad Pro är den mest kraftfulla och kapabla modellen i Apples lineup. Den finns i både 11-tums och 12,9-tums storlekar och priset börjar på 12 037 kr. Detta är modellen för dig som vill ha högsta prestanda, bäst skärm och mest avancerade funktioner som Apples iPad-serie erbjuder.
  • iPad Air erbjuder en mellanlandning när det kommer till kraft och kapabilitet och har en startkostnad av 8 831 kr. Med ett brett spektrum av färger och en kraftfull A14 Bionic chip, är detta en utmärkt balans mellan prestanda och pris.
  • iPad (tionde generationen) är en mångsidig och användarvänlig modell med en entry-level prislapp på 6 638 kr. Detta är en stark kandidat för studenter, familjer och personer som söker en prisvärd och mångsidig enhet.
  • iPad (nionde generationen) representerar grundnivån för iPad-upplevelsen till det lägsta priset i linan, som startar på 5 039 kr. Här får du mycket av det som iPads är kända för, men till ett mer tillgängligt pris.
  • iPad mini levererar kraften du förväntar dig från en iPad i ett mindre paket, och kan vara din för från 7 523 kr.

Det är viktigt att notera att de angivna priserna kan variera beroende på lagringsalternativ och om enheten har endast Wi-Fi eller också LTE-/5G-anslutningsmöjligheter.

image

Andra kostnader

Vad du egentligen betalar för en iPad kan snabbt stiga om du väljer högre lagringskapacitet eller tillägger mobil uppkoppling. Priserna kan också öka med behovet av tillbehör och tilläggstjänster såsom:

  • Apple Pencil, beroende på modell kan detta tillbehör kosta mellan 1 095 och 1 795 kr. Det är en essentiell produkt för att skissa, anteckna eller navigera din iPad med precision.
  • Smart Folio och Magic Keyboard erbjuder inte bara skydd utan också en bekväm skrivupplevelse som förvandlar din iPad till en bärbar dator. Dessa kan kosta allt från 1 195 till 4 295 kr.
  • AppleCare+ är en extra service som ger dig förbättrad teknisk support och en form av försäkring mot olycksskador, vilket kan vara en klok investering om du använder din iPad på språng.

Specialerbjudanden och byten

Apple erbjuder också vissa incitament som kan minska den totala kostnaden för din nya iPad, såsom Apple Trade In-programmet som ger dig möjlighet att byta in en gammal enhet och få ett avdrag på priset på en ny. Dessutom erbjuder Apple ibland unika rabatter för studenter, lärare och företag.

Varför iPad?

iPads är kända för sin lättillgänglighet, mångsidiga användningsområden och starka ekosystem med App Store. Skillnaden mellan iPad och konkurrerande tabletter är dess integration med Apple-tjänster som iCloud, Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade och mer. iPad-produkterna är också berömda för sin robusta prestanda och användarvänliga operativsystem, iPadOS.

Finansiera ditt köp

Att finansiera köpet av en iPad kan ske genom olika former av lån. Ett av de vanligaste alternativen är ett personligt lån, där du som låntagare inte behöver specificera exakt vad pengarna ska gå till. Vissa banker och kreditinstitut erbjuder även småkrediter eller konsumtionslån som är mer lämpade för just teknikinköp. Ett annat alternativ är avbetalning direkt genom elektronikaffären eller tillverkarens finansieringstjänster, vilket ofta kan inkludera en räntefri period. Oavsett lånetyp är det viktigt att jämföra räntor och avgifter för att hitta det mest ekonomiskt gynnsamma alternativet.

Samlat lånebelopp

10 000 kr

Återbetalningsperiod

1 år

Månadsbetalning

844 kr – 943 kr

Variabel ränta (debitorränta) 

3 % – 5 %

Max effektiv ränta (ÅOP)

4 % – 7 %

Övriga avgifter

Inga

Löptid (minimum till maximum) 

1 år

Sammanlagda kreditkostnader

468 kr – 1 322 kr 

Totalt återbetalningsbelopp

10 468 kr – 11 322 kr 

Låneexempel.

FAQ

Påverkar lagringskapaciteten priset på en iPad?

Ja, lagringskapaciteten spelar en roll för priset på en iPad. Modeller med större lagringsutrymme kommer att vara dyrare än de med mindre utrymme. Det är viktigt att tänka på dina behov när det gäller lagring och välja en kapacitet som passar dig bäst.

Vad är den genomsnittliga kostnaden för en iPad?

Kostnaden för en iPad kan variera beroende på modell, lagringsutrymme och eventuella extrafunktioner. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan några tusenlappar upp till flera tiotusentals kronor för en iPad.

Vad är skillnaden i pris mellan de olika iPad-modellerna?

Apple erbjuder ett brett utbud av iPad-modeller med varierande prisklasser. De mer kostnadseffektiva modellerna såsom iPad mini och standard iPad ligger i den lägre prisklassen, medan iPad Pro-modellerna kan vara avsevärt dyrare på grund av deras avancerade prestanda och funktioner.

Populära blogginlägg

Det är viktigt för oss att se till att alla våra partners utövar ansvarsfull lånegivning. På LånSE.se presenterar vi endast pålitliga och ansvarsfulla lånegivare som är registrerade hos den svenska finansinspektionen.

Vad kostar ett attefallshus?

Vad kostar ett attefallshus?

22 mars, 2024 / Alice Pettersson

Attefallshus har blivit alltmer populära som ett sätt att skapa extra boendeyta eller arbetsutrymme på t...

Läs mer
Hur mycket kostar en intensivkurs för att få körkort?

Hur mycket kostar en intensivkurs för a...

22 mars, 2024 / Alice Pettersson

Att ta körkort är en stor milstolpe i mångas liv och är ofta lika förknippat med friheten att kunna ta sig vart man...

Läs mer
Vad kostar AirPods?

Vad kostar AirPods?

21 mars, 2024 / Alice Pettersson

Den senaste teknikprylen som blivit en global sensation är Apples AirPods, de trådlösa hörlurarna s...

Läs mer
Vad kostar jordvärme?

Vad kostar jordvärme?

21 mars, 2024 / Alice Pettersson

Att hitta mer hållbara och kostnadseffektiva energilösningar har blivit allt viktigare idag, då vi str&...

Läs mer