Vad kostar flyttstädning?

Att flytta kan vara både spännande och utmattande. I processen ingår inte bara packning, transport och uppackning, utan också den oundvikliga flyttstädningen. Flyttstädning innebär att du utför en genomgående rengöring av ditt gamla boende, vilket oftast är ett krav från fastighetsägare och samtidigt en artig gest till nya boende. Du kan givetvis utföra städningen själv, men många väljer att anlita en professionell städfirma istället. I denna artikel ger vi dig en detaljerad genomgång av vad du kan förvänta dig att betala för flyttstädning samt vilka faktorer som påverkar kostnaden.

En uppgift du inte kan kompromissa med

Flyttstädning har varit en viktig del av flyttprocessen så länge människor har bytt boende. Det är en uppgift som traditionellt har utförts av de som flyttar, men i takt med en ökad tidsbrist har tjänsten i allt högre grad blivit utlagd på professionella städföretag. Initialt var det en tjänst som främst förknippades med lyx och endast var tillgänglig för de välbärgade i samhället, men med tiden har marknaden för flyttstädning demokratiserats.

I dagens samhälle har flyttstädning blivit en standarddel av flyttprocessen, särskilt i länder som Sverige där det finns en förväntan om att lämna bostaden i ett bra skick för nästa hyresgäst eller ägare. Betydelsen av en korrekt utförd flyttstädning kan alltså inte underskattas. Det kan påverka tillbakabetalningen av depositioner och säkerhetsavgifter som ofta är signifikanta ekonomiska summor.

För människor som inte har tid, förmåga eller viljan att utföra städningen själva är kostnaden för den här tjänsten med andra ord en väldigt viktig ekonomisk övervägning. För individer som söker finansieringsmöjligheter är det av yttersta vikt att ha en noggrann förståelse för de kostnader som är inblandade i flyttstädning. Detta kan hjälpa dem att bättre planera och budgetera för sin flytt.

Utvecklingen inom branschen pekar även på framsteg som kan innebära förenklade och mer kostnadseffektiva lösningar i framtiden.

vad kostar flyttstädning

Vad ingår i en flyttstädning?

Vanligtvis inkluderar en flyttstädning en noggrann rengöring av hela bostaden. Målet med städningen är att lämna bostaden i perfekt skick till nästa hyresgäst eller ägare. Processen kan omfatta:

  • dammsugning och moppning av alla golv,
  • rengöring av alla ytor inklusive köksbänkar, skåp, hyllor och vitvaror (både inuti och utanpå)
  • rengöring av fönster och fönsterbrädor
  • avlägsnande av spindelnät och damm från väggar, hörn och tak
  • rengöring av badrum inklusive toaletter, handfat, duschar och badkar
  • borttagning av fläckar eller märken från väggar eller golv.

Så mycket betalar du för en flyttstädning

Kostnaden för en flyttstädning varierar beroende på flera faktorer. Det som spelar störst roll för priset är såklart storleken på bostaden, men även dess geografiska läge kan ha påverkan. I genomsnitt kan en flyttstädning kosta mellan 1 500 kr och 6 000 kronor.

Många städfirmor erbjuder även möjligheten att välja bort och lägga till olika tjänster beroende på dina behov, vilket kan leda till ett billigare eller högre pris. Andra variabler kan vara tillägg som tillkommer om bostaden är särskilt smutsig, eller om det krävs speciell utrustning eller kemikalier för att få den ren.

Sist men inte minst kan även företagets rykte och erfarenhet inom området ha påverkan på kostnaden.

Samlat lånebelopp  5000 kr
 Återbetalningsperiod  1 – 2 år
 Månadsbetalning  434 kr – 225 kr
 Variabel ränta (debitorränta)  9% – 12%
 Max effektiv ränta (ÅOP)  10% – 15%
 Övriga avgifter  Inga
 Löptid (minimum till maximum)  1 år – 2 år
 Sammanlagda kreditkostnader  212 kr – 393 kr
 Totalt återbetalningsbelopp  5212 kr – 5393 kr 

Låneexempel. 

FAQ

Finns det några faktorer som kan påverka kostnaden för flyttstädning?

Ja, det finns flera faktorer som kan påverka kostnaden för flyttstädning. Bland dessa kan nämnas bostadens storlek, dess skick, tillgången på vatten och el, samt om det finns särskilda önskemål eller extra tjänster som behöver utföras. Det kan också vara skillnader i pris beroende på vilket städföretag du anlitar.

Hur mycket kostar en genomsnittlig flyttstädning?

Priset för en genomsnittlig flyttstädning kan variera beroende på faktorer som bostadens storlek, skick och platsen där du bor. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 1 500 och 6 000 kr för en standardflyttstädning.

Vilka tjänster ingår vanligtvis i en flyttstädning?

En standardflyttstädning inkluderar grundlig rengöring av varje hörn i bostaden. Det inkluderar fönsterputsning, rengöring av vitvaror och avkalkning av badrum. Det kan också inkludera dammsugning och våttorkning av alla ytor, rengöring av köksskåp och rengöring av golv och väggar.

Populära blogginlägg

Det är viktigt för oss att se till att alla våra partners utövar ansvarsfull lånegivning. På LånSE.se presenterar vi endast pålitliga och ansvarsfulla lånegivare som är registrerade hos den svenska finansinspektionen.

Vad kostar hunddagis?

Vad kostar hunddagis?

2 mars, 2024 / Alice Pettersson

När vi, som hundägare, står inför vardagslogistiken eller planerar vår tid, är hunddagis en tjänst som ofta blir ...

Läs mer
Vad kostar en synundersökning?

Vad kostar en synundersökning?

2 mars, 2024 / Alice Pettersson

Att genomgå en synundersökning är en viktig del av att bevara sin synhälsa och upptäcka eventuella synproblem i tid...

Läs mer
Vad kostar en bouppteckning?

Vad kostar en bouppteckning?

2 mars, 2024 / Alice Pettersson

När en närstående går bort uppstår det inte bara en emotionell börda, utan även praktiska och juridiska processer...

Läs mer
Vad kostar service på bil?

Vad kostar service på bil?

23 februari, 2024 / Rebecka Danielsson

Att regelbundet serva din bil är avgörande för dess långsiktiga prestanda och säkerhet. Men när det kommer till ko...

Läs mer