Vad kostar en tatuering?

Att besluta sig för att skaffa en tatuering innebär inte bara att du behöver välja design och tatuerare – det är också viktigt att förstå kostnaderna som är involverade. Priset på en tatuering kan variera kraftigt beroende på flera faktorer som storlek, komplexitet, färg, placering på kroppen, tatuerarens erfarenhet och rykte samt studions geografiska läge. I denna artikel kommer vi att utforska de olika aspekterna som påverkar priset på en tatuering och ge en uppskattning av kostnadsspannet för olika typer av tatueringar.

Vad kostar tatueringar i olika storlekar?

Prissättningen av en tatuering baseras främst på storleken och komplexiteten av designen du väljer, samt hur lång tid som krävs för att slutföra den. Här är en översikt över den generella kostnaden för tatueringar i olika storlekar:

  • Liten tatuering: En liten tatuering – i samma storlek som en handflata eller mindre – kan kosta mellan 500 och 2 000 kr. Dessa tatueringar tar vanligtvis mindre än en timme att utföra och kan vara enkla texter, symboler eller små bilder.
  • Mellanstor tatuering: En mellanstor tatuering som omfattar en större del av exempelvis överarmen eller vaden kan kosta mellan 2 000 och 5 000 kr. Dessa tatueringar tar vanligtvis mellan en och tre timmar att slutföra och kan involvera mer detaljerade bilder eller texter.
  • Stor tatuering: En stor tatuering – som täcker exempelvis en hel arm eller rygg – kan kosta mellan 5 000 kr och 20 000 kronor eller mer. Dessa tatueringar tar oftast flera sessioner och många timmar att slutföra, beroende på komplexiteten i designen.
mlat lånebelopp  5000 kr
 Återbetalningsperiod  1 – 2 år
 Månadsbetalning  434 kr – 225 kr
 Variabel ränta (debitorränta)  9% – 12%
 Max effektiv ränta (ÅOP)  10% – 15%
 Övriga avgifter  Inga
 Löptid (minimum till maximum)  1 år – 2 år
 Sammanlagda kreditkostnader  212 kr – 393 kr
 Totalt återbetalningsbelopp  5212 kr – 5393 kr 

Låneexempel. 

Faktorer som påverkar kostnaden för en tatuering

Förutom storleken på tatueringen finns det flera andra faktorer som kan påverka kostnaden för att skaffa en tatuering. Här är några av de viktigaste faktorerna att överväga:

  • Designens komplexitet: Ju mer detaljerad och komplex en tatuering är, desto mer tid och skicklighet krävs för att utföra den. En komplex design kan därför vara betydligt dyrare än en enklare tatuering.
  • Tatuerarens erfarenhet och rykte: Mer erfarna tatuerare med ett etablerat rykte kan ta ut högre priser för sina tjänster på grund av deras expertis och kvalitet på arbete. Det är vanligt att man är villig att betala mer för att arbeta med en välrenommerad tatuerare.
  • Plats på kroppen: Vissa delar av kroppen är mer känsliga eller svårare att tatueras än andra, vilket kan påverka kostnaden för en tatuering. Områden som armbågar, knän eller revben kan vara svårare att arbeta med och kräva mer tid och skicklighet från tatueraren.
  • Antal sessioner: För stora eller komplexa tatueringar kan det vara nödvändigt att boka flera sessioner för att slutföra arbetet. Varje session kan ha en separat avgift, vilket kan påverka den totala kostnaden för tatueringen.
  • Tilläggstjänster: Vissa tatuerare kan erbjuda tilläggstjänster som färgläggning, skuggning eller bakgrundsarbete, vilket kan öka kostnaden för tatueringen.

vad kostar en tatuering

Tänk på detta när du planerar din tatuering

När du förbereder dig för att skaffa en tatuering är det viktigt att hantera kostnaden på ett ansvarsfullt sätt. Här är några strategier för att hjälpa dig att navigera kostnadsaspekten på ett smart sätt:

Lägg tid på research

Att göra efterforskning är A och O för att hitta en tatuerare som passar dina behov och din budget. Ta dig tid att undersöka olika tatuerare och deras prissättning för att få en uppfattning om vad som är rimligt för den typ av tatuering du vill ha. Titta också på deras portfolio för att bedöma deras stil och se till att den passar din egen estetik.

Planera ekonomin

Budgetera i förväg för din tatuering. Det är viktigt att planera din ekonomi och inkludera kostnaden för tatueringen i din månatliga budget. På så sätt kan du undvika att hamna i en situation där du inte har råd med din tatuering när det är dags att boka sessionen. Se till att du har tillräckligt med pengar sparade innan du går vidare med att boka din tatuering. Ett annat alternativ är att undersöka andra finansieringsmöjligheter som exempelvis lån.

Våga prata pris med tatueraren

Överväg att förhandla om priset med tatueraren. Många tatuerare är öppna för att förhandla om priset, särskilt om du planerar att göra flera tatueringar eller boka flera sessioner. Var öppen för att diskutera dina budgetbehov med tatueraren och se om det finns något utrymme för flexibilitet när det gäller prissättningen.

FAQ

Hur lång tid tar det att göra en tatuering?

Tidsramen för att slutföra en tatuering beror på dess storlek, komplexitet och plats på kroppen. Mindre tatueringar kan ta så lite som en timme att slutföra, medan större och mer detaljerade tatueringar kan kräva flera sessioner och ta flera timmar eller till och med dagar att färdigställa.

Hur mycket kostar en tatuering?

Generellt sett kan en liten tatuering kosta mellan 500 kr och 2 000 kronor, medan en större och mer detaljerad tatuering kan kosta flera tusen kronor.

Vad bör jag tänka på när jag väljer en tatuerare?

När du väljer en tatuerare är det viktigt att ta hänsyn till deras erfarenhet, rykte och stil. Ta dig tiden att titta på deras portfolio av tidigare arbete för att se om deras stil passar din egen estetik. Det är också klokt att läsa recensioner och be om rekommendationer från tidigare kunder för att få en bättre uppfattning om tatuerarens professionalism och kvalitet på arbete.

Populära blogginlägg

Det är viktigt för oss att se till att alla våra partners utövar ansvarsfull lånegivning. På LånSE.se presenterar vi endast pålitliga och ansvarsfulla lånegivare som är registrerade hos den svenska finansinspektionen.

Vad kostar hunddagis?

Vad kostar hunddagis?

2 mars, 2024 / Alice Pettersson

När vi, som hundägare, står inför vardagslogistiken eller planerar vår tid, är hunddagis en tjänst som ofta blir ...

Läs mer
Vad kostar en synundersökning?

Vad kostar en synundersökning?

2 mars, 2024 / Alice Pettersson

Att genomgå en synundersökning är en viktig del av att bevara sin synhälsa och upptäcka eventuella synproblem i tid...

Läs mer
Vad kostar en bouppteckning?

Vad kostar en bouppteckning?

2 mars, 2024 / Alice Pettersson

När en närstående går bort uppstår det inte bara en emotionell börda, utan även praktiska och juridiska processer...

Läs mer
Vad kostar service på bil?

Vad kostar service på bil?

23 februari, 2024 / Rebecka Danielsson

Att regelbundet serva din bil är avgörande för dess långsiktiga prestanda och säkerhet. Men när det kommer till ko...

Läs mer