Klarna

I takt med digitaliseringen av handeln har behovet av trygga och flexibla betalningslösningar växt. Klarna började sin verksamhet i Sverige och har snabbt etablerat sig som en av ledarna inom detta område, och erbjuder användare världen över en ökad bekvämlighet när det kommer till onlinebetalningar. Med Klarnas tjänster är det enkelt att shoppa online, skjuta upp betalningar eller dela upp dem över tid, vilket ger konsumenter ökad kontroll över sin ekonomi.

Alternativ till Klarna

Nedan kan du utforska olika betalningslösningar.

Hur fungerar Klarna?

Klarna är ett innovativt finansiellt företag som har revolutionerar upplevelsen av shopping och betalningar för kunder världen över. Det är ett svenskt företag som erbjuder säkra betalningsalternativ, anpassade till den moderna konsumentens behov. Med en enkel premiss – att shoppa var som helst och betala enligt egna förutsättningar – har Klarna etablerat sig som en ledande aktör inom e-handelsbranschen.

Genom Klarnas plattform kan shoppare göra inköp både online och i fysiska butiker och sedan välja bland flera betalningsmetoder, såsom att betala direkt, betala senare, dela upp betalningen över tid, eller samla alla köp på en månadsfaktura. Denna flexibilitet gör att konsumenter kan hantera sin ekonomi på ett sätt som passar den enskildes situation.

Klarna-appen

Den centrala komponenten i kundupplevelsen med Klarna är företagets mobilapp. Nedladdning av appen öppnar upp för en personlig shoppingassistent i telefonformat, vilket ger användarens exklusiva erbjudanden, prisnotiser och skräddarsydda shoppingtips. Kunden kan även hålla full koll på alla sina köp, hantera betalningar och registrera returer smidigt genom appen.

Klarnakortet

Det som också lägger till värde för kunder är Klarnakortet, ett betalkort som gör det möjligt för användare att utnyttja alla Klarnas förmåner, både i butiker och på nätet. Dessutom får kunderna del av Klarnas smidiga shoppingupplevelse, som innebär att de kan utforska ett stort urval av Klarnas butikspartner i en mängd olika kategorier – från mode till elektronik och inredning.

Med Klarna är säkerheten aldrig en eftersläpande tanke. Klarnas köparskyddsprogram garanterar att kunderna kan shoppa utan oro, med skydd mot bedrägerier och ogiltiga betalningar. Vidare prioriteras transparens, vilket reflekteras i deras villkor som är tillgängliga för alla användare.

Välj när du ska betala

Användare behöver varken skriva in kortuppgifter eller kommunicera lösenord. Betala direkt-funktionen underlättar snabba betalningar och ger omedelbara notifikationer genom appen. Alternativet Betala senare ger kunder möjligheten att prova produkter innan betalning krävs, vilket är idealiskt för de som värdesätter beslutsfrihet.

Klarna skalar sin tjänst beroende på kundens behov, med möjlighet att sprida betalningar över en längre tidsperiod och utan dolda avgifter. Denna anpassningsbarhet är ett tecken på hur företaget strävar efter att förenkla det monetära delen av shoppingupplevelsen.

Spara med Klarna

Klarna erbjuder sparkonton med konkurrenskraftiga räntor för att ge sina kunder möjligheten att låta sina pengar växa. Klarnas sparkonton är designade för att vara enkla och tillgängliga, och erbjuder upp till 4,20% i ränta. Kunden kan välja mellan olika sparformer och räntesatser beroende på hur lång tidsbindning de önskar, från rörlig ränta utan bindningstid till fast ränta upp till 48 månader.

De olika kontotyperna innefattar:

  • Klarna Flex: Ett konto med rörlig ränta och ingen bindningstid som tillåter fria insättningar och uttag.
  • Klarna Fast: Erbjuder en fast ränta under en bestämd tidsperiod med högre ränta men utan möjlighet till insättningar eller uttag under bindningstiden.

Dessa sparalternativ är utformade för att passa olika sparbehov, oavsett om kunden sparar för något stort eller litet, för sig själv eller andra.

Alla Klarnas sparkonton garanteras av den statliga insättningsgarantin, vilket säkerställer att sparmedel är skyddade upp till 1 050 000 kronor, och att en återbetalning kan göras tillgänglig inom sju arbetsdagar efter att rätten till ersättning har etablerats. Den statliga garantiinstitutionen Riksgälden är ansvarig för denna garanti, vilken erbjuder en extra trygghet för sparande genom Klarna.

När kunder sparar med Klarna, får de inte bara en attraktiv ränta från första kronan, utan även ett enklare sätt att hantera sitt sparande. Processen för att öppna ett sparkonto är strömlinjeformad, med enkel åtkomst genom Klarnas användarvänliga gränssnitt. Detta gör det lätt för kunder att komma igång med sitt sparande samt att ha kontroll och översikt över sina besparingar.

Genom Klarnas sparprodukter kan kunder säkert placera sina pengar i ett sparkonto som överensstämmer med deras sparande mål och ekonomiska planer. Med ett spektrum av räntealternativ från fast till rörlig ränta samt olika tidsperioder för bindningstiden, skapar Klarna anpassningsbara lösningar för alla typer av sparare.

Klarna är känt för sin innovation inom digitala betalningslösningar och e-handel. Med vidgningen till sparprodukter fortsätter företaget att växa och tillhandahåller sina kunder finansiella verktyg som stödjer både deras köp- och sparbehov. Med löftet om enkla, trygga och fördelaktiga villkor uppmuntrar Klarna sparande och finansiell tillväxt bland sina kunder.

Klarnas företagslösningar

Utöver sina tjänster för konsumenter erbjuder Klarna även lösningar för företag, inklusive support och integrationsplattformar för handlare som vill erbjuda Klarnas betalningsmetoder. Med ett engagemang för dataskydd, hållbarhet och ständig innovation, sträcker sig Klarna utöver finansiella tjänster och erbjuder inspiration och överraskningar via prenumerationer och ett samhälle av shoppare och partners. Klarna fortsätter att växa, inte bara som en betalningslösning utan som en fullskalig shoppingupplevelse.

Att driva ett företag medför en rad finansiella utmaningar och möjligheter. Banker kan spela en central roll i att stödja företagsverksamheter genom ett bredt utbud av tjänster och produkter utformade för att möta de skiftande behoven hos företag av olika storlekar och i olika sektorer. Nedan följer en översikt över typiska banklösningar som ofta erbjuds till företag:

En smidigare shoppingupplevelse: Klarna erbjuder företag den ultimata lösningen för att skapa en exceptionell och smidig shoppingupplevelse för sina kunder. När du samarbetar med Klarna öppnar det dörren för ökad försäljning och större ordervärden, samtidigt som kundnöjdheten förbättras. Detta partnerskap garanterar att du får betalt i tid av Klarna medan kunderna betalar Klarna vid en senare punkt.

Vår allt-i-ett kassalösning är designad för att maximera dina försäljningssiffror och stärka banden till dina kunder. Klarna erbjuder även in-store alternativ som låter dina kunder shoppa fysiska varor med samma enkelhet som online. Våra betalningsalternativ innefattar enkla direktbetalningar, flexibla fakturalösningar och möjligheten att dela upp betalningar, vilket gör det möjligt för kunderna att betala vid en tidpunkt som passar dem.

En enkel köpresa: Men Klarna är mer än bara betalningslösningar. Genom att ansluta sig till Klarna förenklar du köpprocessen för dina kunder. En enkel köpresa ökar inte bara kundtillfredsställelsen utan också din försäljningsvolym. För att ytterligare förstärka kundupplevelsen erbjuder Klarna personliga meddelanden, en smart leveransväljare och en marknadsföringsverktygslåda för att uppbygga långvariga relationer med dina kunder, samt vår adressmodul för att förenkla datainsamling och autentisering.

Global närvaro: Klarnas globala närvaro matchas med en lokal känsla. Med ett nätverk på över 100 lokala partnerteams runt om i världen ser till att du har tillgängligt stöd i din egen tidszon och ofta även i dina egna mötesrum. Klarnas experter agerar som en förlängning av ditt team, ni arbetar tillsammans mot gemensamma mål.

Klarnas engagerade team levererar marknadsinsikter som utvecklar din affärsverksamhet, framträdande marknadsföring, tekniska lösningar och dataanalys för att skapa nya tillväxtmöjligheter. Med operativa lösningar i mer än 20 marknader, kan Klarna supportera ditt företags globala ambitioner med lokaliserade betalningsmodeller och erbjudanden.

E-handlare kan enkelt integrera Klarna, och vårt omfattande utbud av handelsplattformar stödjer redan Klarna betalningslösningar. Klarna erbjuder även utvecklarresurser för direktintegration med Klarnas system. 

Säkerhet på Klarna

Klarna grundades utifrån en övertygelse om att skapa en enkel, smidig och säker handelsmiljö. I mer än 15 år har de levererat på detta löfte genom att erbjuda ett omfattande köparskydd som ingår i varje Klarnatransaktion. I dagens digitaliserade samhälle där säkerheten aldrig kan kompromissas, prioriterar Klarna kundskydd och bekämpning av bedrägerier.

Klarnas köpskydd

Med sitt köparskydd försäkrar Klarna att kunder kan handla utan att oroa sig för problem med köp eller utsatt för bekräftade bedrägerier. Klarna har ett flertal åtgärder för att förebygga bedrägerier, däribland ett intimt samarbete med detaljhandlare, logistikföretag och myndigheter. Varje transaktion analyseras med sofistikerade realtidsverktyg, och ett dedikerat team av säkerhetsexperter övervakar noga för att identifiera och förebygga bedrägeriförsök.

För att ytterligare skydda sina kunder, delar Klarna råd om hur man förbättrar sin säkerhet och undviker identitetsstöld. De pekar på att risken är lika verklig i den digitala världen som i den fysiska och rekommenderar praktiska steg för att säkra sin identitet. Exempel på råd innefattar att hålla sina identitetshandlingar säkra, försäkra sig om att ens brevlåda är låst, och att hålla mobiltelefoner och datorer skyddade. På nätet föreslår Klarna uppdateringar av säkerhetsprogram, användning av unika lösenord för olika konton och försiktighet med mejl och SMS som kan innehålla falska avsändare.

Bedrägeri 

Klarna informerar sina kunder om nätfiske och telefonbedrägerier där bedragare kan försöka stjäla pengar genom att få tillgång till personlig information. Företaget varnar för att dela känslig information med okända avsändare och uppmuntrar kunder att verifiera kontakternas äkthet.

Säkerhetstipsen gäller även sociala medier, där de uppmanar kunder att inte acceptera vänförfrågningar från okända, kontrollera sekretessinställningarna och tänka på vilken information som delas med omvärlden.

Om någon misstänker ett fall av identitetsstöld eller bedrägeri kopplat till Klarna, är de uppmanade att omedelbart kontakta Klarna. Företaget bistår med en ingående utredning och vidtar åtgärder för att förhindra framtida incidenter. Kunden blir aldrig ekonomiskt ansvarig vid ett bekräftat bedrägeri.

Klarnas löfte är att ge en trygg shoppingupplevelse på nätet. Företaget arbetar kontinuerligt för att förbättra sina säkerhetsåtgärder och förse kunderna med de verktyg och kunskaper de behöver för att skydda sig själva. Klarna visar att kundens säkerhet är av yttersta vikt i deras arbete vilket skapar ett förtroende och ger trygghet för alla som shoppar med Klarna.

Initiativ hos Klarna

Wikipink

Wikipink är en informationsplattform som Klarna har utvecklat för att öka transparensen och diskussionen om den svenska kreditmarknaden. Plattformen framhäver problematiken med lättillgängliga konsumtionslån som kan leda till skuldsättning och uppmanar andra aktörer att dela sin data. Genom att bli mer transparenta kan man adressera grundproblemen som rör krediter och lån.

Hållbarhet

Klarna prioriterar ett hållbart förhållningssätt till shopping och arbetar aktivt för att hjälpa konsumenterna att fatta medvetna köpbeslut. Genom sin plattform främjar Klarna cirkulär ekonomi och uppmuntrar kunder att handla begagnade och renoverade varor, stödja medvetna märken och välja hållbara produkter.

För att förlänga livslängden på produkter, delar Klarna skötselråd och underhållstips. Bland annat rekommenderas kunder att tvätta kläder och skor mindre frekvent, handtvätta naturfibrer som ull och silke, använda fläckborttagningspennor och att följa skötselråden noggrant. De uppmanar även lära sig grunderna i att reparera kläder, rengöra skor regelbundet och att förvara plagg och skodon på rätt sätt. Kunden uppmuntras att rotera användandet av garderobens innehåll för att minska slitage och överväga att upcycla befintliga produkter för att ge dem nytt liv.

Klarna betonar vikten av återanvändning och återvinning, och vill förenkla för kunderna att återförsälja, reparera och återvinna sina produkter. I sin app introducerar Klarna också funktioner för att spåra och minska sin koldioxidutsläpp, vilket gör det möjligt för kunder att shoppa mer medvetet och hållbart.

Samarbetet med Good On You möjliggör för kunder att upptäcka och handla från varumärken som bedöms ha en positiv miljöinverkan. Dessutom engagerar sig Klarna i ”Buy It For Life” för att uppmuntra till hållbara inköpsvanor och erbjuder verktyg som underlättar köp av produkter designade för att vara långvariga.

Klarnas engagemang för klimatförändringar sträcker sig även till att de har lovat att skänka 1 % av kapitalet från alla investeringsrundor sedan 2021 för miljö- och hållbarhetsinitiativ. Genom dessa åtgärder stödjer Klarna en mer ansvarsfull kreditgivning och konsumtion, där kunden står i centrum för alla hållbarhetsbaserade beslut. Klarna strävar efter att vara en föregångare inom hållbarhetsfrågor, både genom sina interna policyer och genom att skapa genomtänkta kundupplevelser som gynnar miljön.

FAQ

Är Klarna säkert att använda för betalningar?

Ja, Klarna är en väl etablerad betalningslösning som använder sig av avancerade säkerhetsåtgärder för att skydda användarnas betalningsuppgifter. Dessutom erbjuder Klarna köpareskydd för att garantera trygga och säkra transaktioner.

Kan jag använda Klarna för alla mina onlineköp?

Klarna samarbetar med ett stort antal onlinebutiker och e-handelsplattformar för att erbjuda sina betalningstjänster. Det finns dock vissa butiker som ännu inte stödjer Klarna. Innan du genomför en köptransaktion online kan du se om Klarna är tillgängligt som betalningsalternativ.

Vad är Klarna och vad erbjuder de?

Klarna är en betalningslösning som erbjuder smidiga och trygga alternativ för online shopping och betalningar. Med Klarna kan användare shoppa online, skjuta upp betalningar eller dela upp dem över tid för ökad ekonomisk flexibilitet.

Populära blogginlägg

Det är viktigt för oss att se till att alla våra partners utövar ansvarsfull lånegivning. På LånSE.se presenterar vi endast pålitliga och ansvarsfulla lånegivare som är registrerade hos den svenska finansinspektionen.

Sparbanken i Enköping

Sparbanken i Enköping

8 februari, 2024 / Alice Pettersson

Sparbanken i Enköping utgör en central del av det finansiella landskapet i Enköping och dess omnejd, och erbjuder en ...

Läs mer
Sparbanken Boken

Sparbanken Boken

5 februari, 2024 / Eva Sjöberg

När det kommer till att skapa en trygg ekonomisk framtid är valet av bankpartner otroligt viktigt. Sparbanken Boken st...

Läs mer
Sparbanken Alingsås

Sparbanken Alingsås

5 februari, 2024 / Eva Sjöberg

Sparbanken Alingsås är din lokala sparbank i hjärtat av Västergötland. I över ett århundrade och nästan ett dece...

Läs mer
Sparbanken Gotland

Sparbanken Gotland

5 februari, 2024 / Eva Sjöberg

På den idylliska ön Gotland, mitt i Östersjön, hittar du en bank med djupa lokala rötter. Sparbanken Gotland är en...

Läs mer